GDPR pravila privatnosti

Vođenje obrade podataka

Bruno Đanić
ANOTHER WAY - OBRT ZA PROIZVODNJU, USLUGE I TRGOVINU
10380- Blaževdol, Sv.I Zelina
VAT: HR 57535703123

00385 91 5312130
Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Naša e-mail adresa za obradu i vođenje podataka je: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Ova stranica koristi Google Analytics, a analitički servis društva Google Inc. ("Google").

Više informacija

Prikupljamo samo one osobne podatke koje nam Vi želite dati ili one koji su neophodni kako bismo Vam pružili (i unaprijedili) usluge.

Prikupljamo izravne osobne podatke kao što su ime, adresa, broj telefona i e-mail adresa, kao i neizravne podatke kao što su ‘Cookies’ (praćenje), veza i informacije o sustavu.

Vaši osobni podaci će se koristiti isključivo u svrhu ANOTHER WAY - OBRT poslovanja, kao i za upravljanje, podršku i dobivanje povratnih informacija o pruženoj usluzi te kako bi se spriječilo narušavanje sigurnosti, zakona ili uvjeta iz ugovora.

ANOTHER WAY - OBRT nikada neće dijeliti Vaše osobne podatke s poslovnim suradnicima koji ih namjeravaju iskoristiti za izravne marketinške svrhe, osim ako nam niste dali određeno dopuštenje za to.

Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka. Ova Pravila se ne primjenjuju na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

Kako prikupljamo osobne podatke

ANOTHER WAY - OBRT prikuplja Vaše osobne podatke, između ostalog, u sljedećim slučajevima: - ukoliko nas izravno kontaktirate putem bilo koje internetske stranice ANOTHER WAY-OBRT kako biste zatražili informacije ili ponudu za naše proizvode ili usluge - ukoliko nas posjetite u salonu kamina i roštilja u Blaževdolu - ukoliko vas posjeti naš prodajni predstavnik na terenu - ukoliko izravno od nas kupite proizvod ili uslugu - ukoliko odgovorite na naše izravne marketinške kampanje, na primjer ispunjavanjem forme za unos podataka na našoj internetskoj stranici - ukoliko nam naši partneri ili principali dostave vaše podatke na dozvoljen način - ukoliko smo vaše osobne podatke dobili iz drugih izvora, na primjer od posrednika za poslovne adrese - ukoliko ste mlađi od 16 godina, molimo vas da nam ne pružate nikakve podatke bez odobrenja roditelja ili skrbnika

Neke od podataka omogućuju nam da ispunimo Vaše obveze prema Vama, primjerice Vaši kontaktni podaci su nam potrebni kako bismo Vas mogli kontaktirati ili kako biste mogli dovršiti postupak regstracije, odnosno za neometani tijek našeg poslovnog odnosa. Ovisno o vrsti osobnih podataka koja se obrađuje u odnosu i o okolnostima zbog kojih takve podatke obrađujemo, u slučaju da odbijete pružiti nam takve informacije moguće je da nećemo moći obraditi vaš zahtjev.

Osobni podaci koje automatski prikupljamo

Kada pristupate našoj web stranici, mi prikupljamo tehničke informacije, uključujući i IP adresu (adresu internetskog protokola), koja se koristi za spajanje vašeg računala s Internetom, podatke o pretraživaču i verziju, postavke vremenske zone, plug-in dodatak pretraživača te verzije, operativni sustav i korištenu platformu. Koristimo ove podatke u statističke svrhe te ne povezujemo te podatke s imenovanim i identificiranim osobama.

Zašto prikupljamo vaše osobne podatke? Prikupljamo, obrađujemo i koristimo vaše osobne podatke iz nekoliko razloga, uključujući: • kako bismo osigurali da možemo odgovoriti na vaše upite te vas kontaktirati na vaš zahtjev, • kako bismo Vam omogućili korištenje naših usluga, • kako bismo saznali koje usluge od Vas trebamo; • radi pohrane vaših podataka (te ažuriranja) u našoj bazi podataka, a kako bismo vas mogli obavijestiti u slučaju obavijesti e-mailovom ili vam odgovorili na bilo koji upit; • u svrhu istraživanja za statističke potrebe; • radi vođenja naše stranice za potrebe internih operativnih aktivnosti, uključujući detektiranje kvara, analizu podataka, istraživanje, statističke svrhe i u svrhu istraživanja • radi osiguranje efikasnog funkcioniranja naših softvera i IT sustava (uključujući krizne situacije te povrat podataka) • u bilo koje druge svrhe uz vaš pristanak.

S kim dijelimo vaše podatke? Podijelit ćemo vaše podatke prije svega kako bismo na efikasan način odgovorili na vaše upite. Vaše podatke dijelimo ili kada je to naša zakonska obveza ili s drugim pružateljima usluga koji nam pružaju podršku u našem poslovanju. Tako je moguće da ćemo Vaše podatke podijeliti s pružateljima usluga koji postupaju u naše ime, uključujući i vanjske savjetnike ili s pružateljima usluga u IT-u gdje su sklopljeni odgovarajući ugovori (ili postoje slični zaštitni mehanizmi). Ne prenosimo Vaše osobne podatke izvan granica Europske unije niti ustupamo Vaše podatke trećim osobama za marketinške ili promidžbene svrhe.

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke? Nećemo čuvati vaše osobne podatke duže nego što je to potrebno za svrhe radi koje iste prikupljamo, osim ako je, prema našem shvaćanju, zakonom ili drugim propisom propisan rok čuvanja. Kada nam vaši podaci više ne budu potrebni, osobne podatke o vama ćemo izbrisati iz našeg sustava.

Sigurnost Vaših osobnih podataka Brinemo o zaštiti vaših podataka. Kako bismo zaštitili vaše podatke implementiramo odgovarajuće mjere koje su namijenjene sprječavanju neovlaštenog pristupa i zlouporabe vaših osobnih podataka. Predano radimo kako bismo osigurali poduzimanje svih razumnih mjera za osiguravanje svih osobnih podataka koje imamo od zlouporaba, gubitka ili neovlaštenog pristupa. Ovo postižemo korištenjem i primjenom odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera. Nažalost, slanje bilo kojih informacija putem Interneta uvijek donosi određeni stupanj rizika. Bilo koje informacije koje šaljete putem Interneta šaljete na vlastiti rizik. Iako se trudimo poduzeti sve potrebne mjere za zaštitu vaših osobnih podataka, ne možemo jamčiti sigurnosti podataka koje šaljete putem Interneta te ne jamčimo sigurnost bilo koje informacije, uključujući i osobne podatke koja je slana putem Interneta. U slučaju da postoji sumnja na bilo koju zlouporabu ili gubitak ili neovlašteni pristup bilo kojim osobnim podacima molimo vas da nas obavijestite o tome bez odgode.

Pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka Kako bismo Vam omogućili korištenje naših usluga

Svrha većine naših aktivnosti u kojima obrađujemo Vaše osobne podatke je omogućiti nam korištenje Vaših osobnih podataka, poput situacija kada obrađujemo i prikupljamo Vaše ime i prezime te e-mail ili kontakt telefon kako bismo s Vama mogli komunicirati.

Legitimni interes Ponekad obrađujemo Vaše osobne podatke zato što je to u našem legitimnom interesu, primjerice ako obrađujemo osobne podatke u statističke i analitičke svrhe kako bismo saznali više o vašim preferencijam i pružili Vam bolju uslugu ili uveli dodatne opcije u našu ponudu.

Privola U nekim slučajevima, a osobito ako koristimo, prikupljamo ili obrađujemo osobne podatke u svrhe koje nisu navedene u ovim Pravilima privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome te ćemo tražiti Vašu privolu prije nego što pristanete na ovakvu obradu Vaših osobnih podataka. Danu privolu možete povući u svakom trenutku putem e-maila koji je naveden na kraju ovih pravila privatnosti.

Vaša prava Čak i ako već obrađujemo Vaše osobne podatke, imate određena prava raspolagati Vašim osobnim podacima, na dolje naznačene načine.

Pristup. Imate pravo pristupiti osobnim podacima u bilo kojem trenutku te zatražiti da Vam omogućimo uvid u sve osobne podatke o Vama koje obrađujemo. Prigovor. Imate pravo prigovoriti određenim aktivnostima obrade osobnih podataka, primjerice obradi osobnih podataka na temelju našeg legitimnog interesa, poput izravnog kontaktiranja.

Prijenos. Imate pravo zatražiti prijenos podataka o Vama drugom pružatelju usluga. Ovo pravo Vam omogućuje da zatražite od nas da Vam dostavimo sve podatke o Vama u uobičajenom strojno čitljivom obliku ili da ih izravno uputimo drugom pružatelju usluga.

Ažuriranje. Imate pravo ažurirati, ispraviti ili dopuniti Vaše osobne podatke u bilo kojem trenutku slanjem e-maila na dolje naznačenu e-mail adresu.

Brisanje Možete zatražiti brisanje informacija koje imamo o Vama, putem dolje naznačene e-mail adrese.

Napominjemo da u određenim slučajevima, gdje postoji naša zakonska obveza čuvanja podataka ili u nekim drugim zakonom dopuštenim okolnostima nećemo moći postupiti po Vašem zahtjevu. U tom slučaju ćemo Vas o tome obavijestiti pisanim putem uz obrazloženje naše odluke.

Pritužba. U slučaju da imate prigovora na naš rad možete podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka:

Agencija za zaštitu osobnih podataka Web: www.azop.hr

Molimo Vas da vodite računa o tome da ćemo evidentirati našu komunikaciju o ovim zahtjevima, kako bismo mogli riješiti bilo koji potencijalni spor.

Tko je odgovoran za obradu osobnih podataka? ANOTEHR WAY- obrt sa sjedištem u Blaževdolu, Blaževdolska 112, OIB: 74961050157 odgovorno je za obradu vaših osobnih podataka. Pristup Vašim osobnim podacima imaju isključivo naši ovlašteni zaposlenici kojima su Vaši podaci potrebni za pružanje usluge.

U slučaju da imate bilo kakve komentare ili prijedloge koje se odnose na ovu obavijest o zaštiti privatnosti molimo vas da nas kontaktirate na adresu sjedišta društva ANOTEHR WAY- obrt putem kontaktnog obrasca na našoj web stranici ili putem e-maila Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

Pitanje privatnosti nam je važno te ćemo vam na sve vaše upite odgovoriti bez odgode. U trenutku kada se registrirate za korištenje web stranice od vas tražimo pojedinačnu i posebnu privolu kako biste nam dopustili korištenje vaših osobnih podataka na određeni način. U slučaju da nam za bilo što bude potrebna vaša privola u budućnosti, dostaviti ćemo vam informacije koje će biti dostatne kako biste mogli odlučiti o davanju privole. Imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku. U ranijem dijelu teksta, je detaljno navedeno kako to pravo možete ostvariti.

Kolačići (Cookies) Ulaskom Hrvatske u EU, dužni smo vas temeljem posebnih regulacija informirati o procesima koji se događaju prilikom korištenja naših internetskih stranica.

'Kolačići (Cookies)' su male količine informacija koje naš web poslužitelj smješta na web preglednik Vašeg računala i koje se spremaju na hard drive vašeg uređaja. Bilo koje spominjanje 'kolačića' u ovoj obavijesti, uključuje i druge vrste automatskog pristupanja ili pohrane informacija na vašem uređaju.

Kada ste pristupili web stranici, dobili ste poruku kojom ste obaviješteni o korištenju kolačića na ovoj stranici. Kako bismo vam dostavili tu poruku morali smo koristiti kolačiće. U slučaju da odlučite koristiti ovu stranicu, daljnji kolačići će se pohranjivati na vaš uređaj, na dolje opisani način. Nastavkom korištenja ove stranice, a nakon što vam je uručena obavijest, pristajete na korištenje kolačića na način na koji je to opisano u ovoj Obavijesti.

Moguć je da koristimo web beacone, odnosno slikovne datoteke na web stranicama koje se koriste u svrhu praćenja vašeg putovanja po stranicama ANOTEHR WAY.

U ostalim slučajevima me ne koristimo kolačiće na ovoj stranici. Međutim, u slučaju da na našim stranicama postoji sadržaj koji pružaju drugi pružatelji usluga, ti drugi pružatelji usluga mogu postaviti kolačiće na vašem računalu ili mobilnom uređaju.

Dolje je naveden popis kolačića koje koristi Google Analytics, sadržan u našoj web stranici.

Kolačići / tehnologija Google Analytics

Svrha Ovi kolačići koriste se radi prikupljanja informacija o tome kako vi i drugi posjetitelji koristite našu stranicu, i koji se koriste kako bismo poboljšali našu uslugu. Kolačići prikupljaju informacije u anonimnom obliku, uključujući i broj posjetitelja, lokaciju posjetitelja i stranice koje su posjetili.

Kako isključiti / uključiti ovaj kolačić Radi isključivanja praćenja koje omogućuje alat Google Analytics, na svim web stranicama, posjetite:Google Analytics Opt-out Browser Add-on

Za više informacija o kolačićima, uključujući i kako podesiti vaš internetski preglednik da ne prikuplja kolačiće posjetite: www.allaboutcookies.org .

Google Analytics Ova stranica koristi Google Analytics, a analitički servis društva Google Inc. ("Google"). Google Analytics koristi tkz. kolačiće, tekstualne datoteke koje se spremaju na računalima korisnika i koji omogućuju analizu načina korištenja. Informacije koje se generiraju o korištenju ove stranice se uobičajeno prenosti na server Googlea u Sjedinjenim Američkim Državama gdje se ti podaci čuvaju. IP anonimizacija je aktivirana na ovoj stranici, tako da su IP adrese korisnika Googlea skraćene unaprijed kad je riječ o državljanima Država članica Europske unije ili država članica Europskog gospodarskog prostora. Samo u iznimnim slučajevima se cijela IP adresa šalje na Googleov server u SAD-u gdje se skraćuje. U ime operatera ove stranice, Google će koristiti podatke radi utvrđivanja korištenja ove stranice, sastaviti izvještaj o aktivnostima za druge svrhe povezane s korištenjem ove stranice te korištenjem Interneta, a radi pružanja usluga operateru web stranice. IP adresa koju je vaš internetski preglednik prikupio kao dio Google Analytics usluge neće biti spojen s drugim podacima Googlea. Podaci koje prikupljamo putem alata Google Analytics su: broj posjetitelja, URLovi preko kojih su posjetitelji pristupili i pouzdane stranice.Možete spriječiti prikupljanje podataka koje generiraju ovi kolačići aktiviranjem tkz. "opt-out cookie" postavke na vašem računalu – ovdje možete saznati više informacija o tome kako to učiniti. Saznajte više o politici zaštite osobnih podataka Google Analyticsa ovdje.